Slagruta / Jordstrålning

Förr använde man slagruta för att hitta vatten eller mineraler.
Då använde man en träklyka. Idag använder man oftast pekare gjorda av metall.
Fast egentligen behöver man inte ha någon pekare/slagruta då det är kroppen själv som känner av det man söker och ger vibratoner i pekaren/slagrutan. Det är alltså kroppen som är instrumentet, och pekaren/slagrutan bara själva visaren.

Ordet "ruta" i slagruta kommer ifrån det tyska ordet för densamma, "Wünschelrute". Det är ordet "rute" som betyder "spö". På svenska betyder slagruta "ett spö som slår".

Innan man börjar så är det viktigt att man ställer in sig mentalt på vilket fält man ska söka efter. Dom fält man oftast mäter ut är Currylinjer.

Dessa linjer och i synnerhet deras kryss ska du helst undvika att vistas länge på.
Sover du dåligt så kan det bero på att du sover på ett Currykryss, prova att flytta sängen så sover du nog bättre.
Du ska absolut inte ha sin säng eller arbetsplats i ett sånt kryss.
Det verkar finnas samband med dessa linjer och cancer och andra sjukdomar.

En traditionell slagruta är en Y-formad grenklyka, som man håller stadigt i händerna med en hand i vardera klykände, med mitten pekande framåt. Klykan "slår" sedan uppåt eller nedåt när man passerar över det man söker.

Detta är pekare gjorda av metall. För bästa resultat så bör man tillverka dom själv. Man kan använda vilken sorts metall som helst.
Man kan även ta en klädgalge av stål och klippa och böja till dom.

Här är en pendel som man oxå kan mäta med.
Läs mer om pendeln här

Jordstrålning
Är en term som oftast inte refererar till jordens magnetfält, bakgrundsstrålning eller någon annan känd fysikalisk effekt, utan till ett "annat strålningsfält" som studeras inom en svårdefinierad pseudovetenskap, och som enligt denna kan uppmätas med hjälp av slagruta.

Currylinjer

De så kallade Currylinjerna finns med cirka 4 meters mellanrum. Linjernas bredd varierar från 30 till 100 cm.
Ett så kallad Currykors bildas där dessa linjer korsar varandra och är cirka 4 x 4 m och har en diagonal i N-S och Ö-V riktning.

Hartmannrutorna
Hartmannrutorna, vilka påverkar oss mindre, bildar ett nätverk med sidorna i N-S och Ö-V riktning och är cirka 2,5 x 2,5 m.

Vattenåder
Över vattenådern bildas ett jordstrålningsfält som kan indikeras med slagruta exempelvis vid brunnsletning. vattenåderfältet korresponderar mot vattenåderns riktning och bredd. Det är ej bra att sova över en vattenåder, särskilt inte om denna korsar en annan jordstrålningslinje.

Bergssprickefält
Jordstrålningsfält av skadlig typ som uppstår över bergssprickor och krosszoner.