Meditation


Meditation gör nytta för både kropp, själ och ande. De förenas med varandra i meditationen. Att ta hand om kroppen tycker nog de flesta är ganska självklart idag, men många glömmer bort att vårda själen.

Det finns massor med sätt hur man mediterar, men jag sätter bara på lugn musik och sätter mig mer och slappnar av. Det fungerar bra för mig. Jag kan då få uppleva massor med saker, jag ser tex. bilder som jag senare kan tolka.


Skapa ditt eget inre rum:
Den här meditationsövningen är till för att ge dig själv utrymme att finna frid och ro i ditt dagliga liv. Du kan då skapa en plats som för dig är den bästa att hämta styrka och kraft ifrån.

Föreställ dig ett rum som du skulle trivas i, kunna hämta krafter ifrån, slappna av helt och fullt i och bara vara dig själv. Du kan vila, hämta kraft, dansa eller röra dig på något annat sätt i ditt rum.
Om du har något speciellt du vill t ex lösa ett problem, göra ett val eller få inspiration, kan du ha någon du pratar med eller rådfrågar i ditt rum. Där kan också finnas en bok eller tidning som du tittar i för att få svar eller nya uppslag och idéer. Kanske du fokuserar på en tavla eller liknande för att få vidare perspektiv på det du vill lösa.

Har du en person i din omgivning som du behöver reda ut något med men inte vet hur, kan du bjuda in den personen till ditt rum. Där kan ni mötas på ett annat sätt och kanske föra en dialog med varandra där.

Ditt inre rum kan du ha som en fast ram med en bestämd inredning som kanske förändras lite för varje gång du besöker det.
Du kan också specialdesigna det för varje gång.

Om du vill kan du göra den här övningen varje dag, till och med flera gånger under dagen.
Du kan byta ut din bild av ditt inre rum mot ett i naturen; på ett berg, i en glänta, vid något vatten eller i kombination