Reiki & Karuna Reiki


Reiki
Usui Reiki är en healingteknik som härstammar från Japan. Mikao Usui levde sitt liv som munk i mitten av 1800-talet. Usui mediterade på berget MT.Kurama och fick där uppenbarelser och japanska tecken (kanjis). Tecknen var helande symboler. Han praktiserade sedan sina kunskaper i en egen klinik som öppnades 1922.

Reiki är en japansk healing metod, som på naturlig väg skapar harmoni och balans i kropp och själ så att rädsla, nervositet och stress släpper, kroppen kommer i balans. Reiki fyller våra uttömda energiförråd och ger kraft och hälsa tillbaka, på alla nivåer av livet.

Reiki är japanska och betyder universell energi.Rei = betyder universell; gränslöshet.
ki = qi och betyder livskraft, livsenergi.
Qi är kraften vi alla bär inom oss, som finns i allt levande.
   

Det är väldigt skönt och avslappnande att få Reiki, både för den som ger Reiki och för den som tar emot. Rädsla, nervositet och stress släpper. Den renar kropp och själ och fyller på ens energier och ger därmed harmoni.

Metoden bygger på att ge energi till den som behöver, men själva healingen står dock individen själv för. Den är lämplig för alla åldrar, men enligt lag får barn under 8 år ej behandlas. För personer under 18 år behövs godkännande från förälder för att få Healing.

Reikihealing är lämplig för såväl fullt friska personer som för de som har psykiska eller fysiska problem. Det är dock viktigt att poängtera att Reikibehandlingar inte ska utesluta ev läkarbesök (veterinärbesök) utan komplettera och hjälpa till.
Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Reikins Historia

Usui Reiki är en healingteknik som grundades av Dr. Mikao Usui som levde i Japan 1865–1926.

Dr Mikao Usui
En bild som visar text, person, person, gammal  Automatiskt genererad beskrivning
Dr. Mikao Usui var en enkel och ödmjuk man som tyckte om att läsa och lärde sig mycket om medicin, psykologi, spådomskonst samt teologi. Han reste till flera västländer och till Kina för att studera och arbeta.

Vid ett tillfälle mötte han motgångar och sökte svar genom att bege sig till berget Kurama för att mediterade och fasta i 21 dagar som har gjort tidigare.
I slutet av perioden kände han plötsligt den starka Reikienergin på huvudet som ledde till att har fick mottaga Reikihealing-systemet.
Detta ökade hans healingmöjligheter och han insåg att han hade mottagit en stor gåva, att kunna ge healing till andra utan att tömma sin egen energi.

Han använde först Reiki på sig själv och sedan på sina närmaste och även till de fattiga människorna i Kyoto.
1922 flyttade Usui till Tokyo och öppnade en Reiki klinik som han kallade Usui Reiki Ryoho Gakkai, som betyder ”Usuis Reikihealing-system” där han höll kurser och gav behandlingar. Kliniken blev snart för liten så han byggde en ny 1925 i Nakano, utanför Tokyo. Han fick ett rykte i hela Japan som healer och började resa för att undervisa och behandla fler människor.
Han hade över 2000 elever och initierade 16 lärare under sin tid. Den japanska regeringen tilldelade Usui en Kun San To-belöning för utförande av hedervärt arbete för att hjälpa andra.
När han undervisade i Fukuyama fick han en stroke som resulterade i hans bortgång den 9 mars 1926, han blev 62 år gammal.

Hawayo TakataHawayo Takata föddes 1900 på Hawaii och levde med sin man Saichi och deras två döttrar. 1930 dog Saichi och hon blev ensam med döttrarna.
Hon fick jobba hårt för att försörja barnen och det tog på hennes hälsa vilket ledde till att Takata fick svåra magsmärtor, lungproblem och ett nervöst sammanbrott.
Hon reste till sina föräldrar i Japan efter att hennes syster dött för att meddela dem. Hon kände också att hon kunde få hjälp med hälsan i Japan.

Hon fick diagnoserna tumör, gallsten, blindtarmsinflammation och astma på sjukhuset och de sa att hon skulle förbereda sig för operation.
Hon valde istället att besöka Hayashis klinik istället.
Takata visste inte mycket om Reiki men blev imponerad då klinikens Reikiutövare kom fram till samma diagnos som sjukhuset hade gjort.
Hon började då att ta emot Reikibehandlingar, två Reikiutövare behandlade henne varje dag och hon blev sakta bättre. Efter fyra månader var hon helt frisk och ville lära sig Reiki.

Hon tog 1: a graden i Reiki för Dr. Hayashi 1936 och arbetade på kliniken med honom i ett år innan hon tog 2: a graden.
Hon återvände 1937 till Hawaii och strax efter kom Dr. Hayashi och hans dotter för att hjälpa Takata att etablera Reiki på Hawaii.
1938 blev Takata initierad till Reiki Master av Dr. Hayashi.

Hawayo Takata Praktiserade Reiki och startade flera kliniker på Hawaii där hon gav behandlingar och initierade elever upp till 2: a graden.
Hon blev känd och reste till USA:s fastland och även till andra delar av världen för att undervisa och ge behandlingar.
1970 började hon först med att initiera Reikimasters. Hon tog en hög avgift på 10.000 USD för att skapa respekt för Reiki. Hon var noga med att man aldrig gav behandling eller undervisning gratis.
Enligt henne skulle man hålla sig till samma Reiki Master hela tiden, man fick inte byta. Man fick inte heller skriva ner eller rita symbolerna under kurserna.
Dessa regler var inget som kom från Usui utan Takata själv kom upp med dessa.

Innan Hawayo Takata gick bort 1980 hade hon initierat 22 Reikimasters som fick avlägga en ed på att lära ut Reiki på samma sätt som hon lärt dem.
Detta gjorde det svårt för dem att göra förändringar i framtiden.
En av dem bröt sig ur när Takata dog, det blev grunden till Indipendent Reiki Masters. Iris tog 15.000:- för en Reiki Master utbildning, dessutom lämnade hon ut information, material om Reiki.

William Lee Rand


På åttiotalet dök det upp en Reiki Master som hette William Lee Rand.
Han tog 1: a graden på Hawaii 1981 för Bethal Phaigh, som var en av Takatas första Masters. 2: a graden tog han1982, även då för Bethal Phaigh.
1989 gick han till Reiki Master för Diane McCumber som var Reiki Master som gått ifrån Takatas regler om höga priser.
Senare gick William hos fler Reikimasters för att lära sig mer.
Han tyckte att Takatas prispolitik var orimlig och började därför ge Reiki kurser till ett lägre pris, speciellt sänkte han priserna till Masterutbildningen och nu fick man skriva ner och rita symbolerna.
Många fick nu möjlighet att bli Reiki Master, vilka utbildade flera masters.
Detta möjliggjorde denna formliga "Reikivåg" som nu sköljer över världen. Idag är tiderna annorlunda. Många tusen Reiki Mästare för traditionen vidare, liksom miljontals av Reiki Healers. Vi behöver inte längre betala stora pengar för att få respekt. Vi lär oss respekt med Reikin själv som lärare.
Få kan ägna sig enbart åt Reiki, men många kan tjäna den på sitt personliga vis.
William Lee Rand är även upphovsmannen till Karuna Reiki, en fristående fortsättning som ger mer möjligheter, bättre balans och är en mer andligt utvecklande metod.

Utbildning
Utbildningen inom Reikihealing är indelad i 3-4 steg;

Reiki 1:

Du blir initierad i Reikiflödet och får tillgång till kunskap om vad Reiki är. Du lär dig att ge direkthealing.

Reiki 2:

Här får du tillgång till 3 reikisymboler (kanjis, japanska tecken) som
hjälper dig att göra reikiritualen och förstärka kraften, du kan oberoende av avstånd och material skicka reiki till vem som helst; distanshealing.
(1:a & 2:a graden lärs ofta ut tillsammans)

Reiki ART = Advanced Reiki Training:
Du får all kunskap om Reiki, men ej själv göra initieringar.
Här lär du dig Usuis Mästarsymbol Reikins "huvudströmbrytare", olika tekniker så som bl.a. psykisk kirurgi. Vilket innebär att du kan "operera" i auran, förändra energifältet, ta bort negativ energi.

Reiki Master:

Här får du grunden och helheten om Reikin, så att du
själv ska ha mer möjlighet att även lära ut Reiki, göra initieringar, och i samband med det även ha möjligheten att initiera din familj, partner, barn och djur samt ditt hem, din bil, arbetsplats o s v för att skapa en bättre harmoni. Utbildningen passar dig som både vill lära ut och vidareutveckla dig själv och öka din intuition.

Karuna Reiki
Karuna Reiki är en fristående fortsättning som ger mer möjligheter, bättre balans och är en mer andligt utvecklande metod.
Upphovsman till Karuna Reiki är William Lee Rand. www.reiki.org

Det är en stor skillnad emellan Reiki & Karuna Reiki, Reiki är en mer tillförande energi (Yin energin) och Karuna Reiki en mer omskakande och frigörande (Yang energin).

Med Karuna Reiki energiererna kan man arbeta med tidigare livtrauman, barndomsupplevelser, blockeringar, skuld, ångest och liknande och få ett effektivt resultat.
Förenade så ger Reiki och Karuna Reiki dig oanade möjligheter, en tillgång av Kienergin, de metoder/tekniker som används av båda healingteknikerna tillsammans ger mer "kraft".

Karuna Reikins historia
Karuna är ett Sanskrit ord som används i Hinduismen, Buddismen och Zen.
Översätter man ordet blir det ungefär: Den handling man gör för att minska lidandet för andra, eller medkännande handling.

Karuna Reiki systemet utvecklades av William Lee Rand
och andra Reikutövare på The International Center For Reiki Training.
William Lee Rand fick till sig symboler som påstods vara till nytta och han och dom andra reikiutövarna samlades och "provade" ut de olika symbolerna och kanaliserade ner meningen med dem.
Till slut fanns det ett komplett system av symboler och dess mening och en ny healingteknik var född.


Även om vissa symboler används av andra system och skolor är initieringsprocessen och intentionen annorlunda.
Och därmed är de energier som är kopplade till Karuna Reiki® unika för detta system.

Karuna Reiki energin är så stark och omvälvande att man frestas att utesluta Reikin. Men kombinerade så är de "oslagbara".

Utbildning
Du måste ha Reiki ART eller vara Reiki Master för att kunna gå
Karuna Reiki 1 & 2 & Reiki Master för Karuna Reiki Master.
Utbildningen inom Karuna Reiki healing är indelad i 3 steg;

Karuna Reiki 1:
Här får du initeringar, 4 nya symboler för tidigare liv,
får balans i helhet och djup.
Till chakrana och för öppning av det högre medvetandet.
Du måste ha gått Reiki 1 & 2 samt Reiki ART för att få initeras.

Karuna Reiki 2:
Här tillkommer ytterligare 4 nya symboler och mer utvecklande
kunskaper och möjligheter från del 1.

Karuna Reiki Master:
Du måste ha Reiki Master för att gå Karuna Reiki Master.
En utbildning för dig som redan är Reiki Master Teacher att gå vidare med. Du ökar upp mer av din intuition och ger dig själv möjlighet samt ger dig själv möjligheten till att få balans mellan Yang och Yinenergierna.