Färgbad

Färgbad
Flytande färger som tillsättes i badvattnet; bada i regnbågens alla färger! Färger är energi. Lyset är sammansatt av sju våglängds-energier som vi kallar färger. Dessa färger har namn: Rött, Orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Färgerna har otaliga vibrerande hastigheter och våglängder, liksom mikrovågs- & röntgenstrålarna.

Vad är avsikten med att bada i färger?

Allt levande är omgett av ett energifält, där färgerna ingår. Kroppen har sju stora energifält (chakran) som relaterar till de sju regnbågsfärgerna.

För att vara i balans och för att hålla oss mentalt och fysiskt friska behöver vi energi. Färgenergin är den mest naturliga energitillförseln vi kan använda oss av.

Rött, orange och gult är de "varma" färgerna som ger mycket fysiskt och mental energi. Dessa färger passar bäst till morgonbad och inte lika bra till sänggående.

Rött: När man behöver mod och livsglädje och känner sig energilös.
Orange: För att få fram skratt och glädje och öka sin sensualism.
Gult: När man behöver stimulera sitt intellekt. Detta är färgen för skola och studier.

Grönt, blått och indigo är "kalla" och lugnande färger. Dessa färger är bra som bad vid avslappning och sänggående.

Grönt: Balanserande, muskelavslappnande,- underbart efter en slitsam dag.
Blått: Mentalt och nervlugnande bad. - Bra för oroilga barn som vuxna.
Indigo: Stärker intuition och förstärker drömmar.
Violett: Stimulerar andlig kreativitet och ger inspiration.

Kan små barn och allergiker bada i färgbad?
Barn har stor glädje och nytta av färgbad, men var uppmärksam på färgens kraft. Det är inga oljor i våra färgbad så baden kan användas av alla åldrar. Blått är mycket effektivt för oroliga barn och det gula färgbadet stimulerar mental aktivitet - bra för examen. Allergiker kan med stor fördel bada i Colour Energys färgbad, speciellt tipsas det orange och indigo för allergiska hudproblem.

Varför har vi färgbad?

För att du ska kunna lära dig självkännedom. Varje färg har
sin speciella egenskap som verkar på oss både fysiskt och psykiskt. Färgbaden är ett mycket gott hjälpmedel i denna utvecklingsprocess. Färgerna har en negativ och en positiv sida och vi bör försöka finna vår balans. Detta är viktigt för vår trivsel och vår hälsa. Och vad är behagligare än att bada i energier?

Färgbaden bör ej användas i badkar gjort i glasfiber eller plast. Har du ej badkar kan du hälla lite färg i ett fotbad.

Text: © Ylva Trollstierna