Drömmar


Att drömma är viktigare än många tror. Det är på natten vi bearbetar
det vi varit med om. Vi kan även få reda på vad som skall hända om man lyssnar till sina drömmar.

Om man inte kommer ihåg vad man drömmer så kan man intala sig själv innan man ska sova att man ska komma ihåg vad man drömt. Det kan ta ett tag, men det brukar fungera.
Sen är det en bra idé att investera i ett drömlexikon. På morgonen, eller när man har tid sätta sig ner, försöker man tyda drömmen. (Har du svårt att komma ihåg drömmen till ett senare tillfälle så skriv ner den på ett papper tills du har tid att tolka).

Det kan hända att det du känner att drömmen vill säga dig inte stämmer med vad som står i boken, så lyssna alltid till dig själv.
Den känslan brukar stämma.

Enskilda örter och deras inverkan på drömmar:

ANIS används mot mardrömmar till följd av våldsamma upplevelser och chock.
ANGELIKA för att minnas drömmarna. Är inte lika effektiv som gråbo. Väcker änglarnas beskydd.
BJÖRK Häxknutar är sammanvuxna björkgrenar. De används mot mardrömmar till följd av oro kring hus och sovrum.
GRÅBO för att minnas drömmar.
REVFINGERÖRT (potentilla) får dimmorna att lätta, skapar klarhet
och insikt.
HUMLE skänker god, djup sömn.
JÄRNÖRT skänker god sömn och är bra mot mardrömmar.
KAPRIFOL skänker goda, tydliga drömmar.
LAGERBÄR förenar den psykiska och omedvetna världen inom dig.
RINGBLOMMA väcker spirituella drömmar. Förenar dig med dina rötter.
RÖLLEKA skyddar mot det outgrundliga, mot mörkrets många olika former och mot förhäxningar från drömvärlden. Ger jordförbindelse.
VALLMO skänker djupa och profetiska drömmar och svar på drömmarna.

Tydliga drömmar
För att få tydliga drömmar som du kan använda i ditt vakna liv ska du lägga ringblomma, rölleka eller revfingerört under huvudkudden.
Örterna öppnar vägen till drömmarnas värld och får dig att förstå drömspråket.

Att drömma om framtiden
Sov med lagerbär under huvudkudden. Gnid in pannan med mimosa innan du somnar. Örterna lär dig att se att dina drömmönster upprepar sig i ditt vakna liv.

Att få svar på frågor i drömmen

Plocka en mogen vallmokapsel. Borra ett litet hål i den. Skriv din fråga på ett gult silkespapper och stoppa in papperet i hålet.
Sov med kapseln under huvudkudden så får du svar i drömmen.

Att undvika mardrömmar
Sov med lite mistel under huvudkudden. Misteln ska vara skuren klockan tolv på midsommarnatten och får inte ha vidrört marken. Finns det ingen mistel utanför din dörr kan du plocka en häxknut.
Ta på dig handskar eftersom det inte fungerar om häxknuten vidrörts av människor. Klättra upp i en björk, helst vid fullmåne, och bryt av en häxknut. Kasta antingen ner den på ett utbrett lakan eller klättra försiktigt ner med den. Ramlar du så att häxknuten träffar marken mister den sin kraft. När du kommer hem ska du hänga häxknuten över sängen i ett rött eller grönt sidenband. Du kan också sova med en liten påse anisfrö under kudden Eller med ett kuddvar fyllt med järnört. Eller också kan du sova på ett vitt getskinn.

Inspirationsdrömmar
Sov med lagerbär under huvudkudden och bränn följande rökelse i sovrummet cirka två timmar före sänggåendet: ½ del lavendel, ½ del ros, 1 del lagerbär och 1 del ringblomma. Bör tillredas en torsdag eller natten till måndag.  


Klicka på bilden för att komma till ett drömlexikon där du kan själv tyda dina drömmar.